logo.png

map.png آدرس: کرمان - خیابان شفا،کوچه20،واحد18  tel.png تلفن 09135010076  Telegram_logo.png عضویت در کانال تلگرام

امروز: سه شنبه, 04 ارديبهشت 1397

slogan.png  سالم پیر شویم

  • صفحه نخست
  • درباره ما
    • تماس با ما
    • کمک های مردمی
    • تاریخچه
    • برنامه های مرکز
  • مقالات آموزشی
    • حفظ سلامت سالمند
    • راهنمای مراقبین
  • اخبار و اطلاعیه ها
  • پیوندهای مفید
    • بهارستان سلامت
    • انجمن آلزایمر
    • انجمن الزایمر ایران
    • درد آشنا
  • گالری تصاویر

logo.png

خداحافظ آلزایمر!

  • چاپ
  • ایمیل

دکترمعصومه صالحی رئیس انجمن آلزایمر ایران در گفت و گو با جام جم آنلاین بیان کرد: بیماری آلزایمر شایع ترین نوع دمانس (خردسودگی)، با شروعی تدریجی و پیشرفتی مداوم است که به تدریج حافظه و تواناییهای ذهنی دیگر مانند تفکر، استدلال و قضاوت فرد را تحت تأثیر قرار می دهد و او در انجام وظایف روزانه زندگی با مشکل مواجه می شود.در بروز این بیماری عوامل زیادی دخیل هستند که در این گزارش ، در رابطه با نقش تغذیه در بروز و جلوگیری از آلزایمر صحبت می کنیم.

وی در ادامه افزود: با این که نمی توان به طورکلی این بیماری را متوقف کرد اما با انجام کارهایی بسیاری می توان این بیماری را به تعویق انداخت ،یکی از همین کار های مهم داشتن یک رژیم غذایی سالم است.سبزیجات و میوه جات وهله اول و دوم این هرم غذایی را به خود اختصاص داده اند، غلات بخصوص حبوبات، پروتئین های گیاهی، گوشت سفید لبنیات، کم چرب به ترتیب در وهله های دیگر این هرم قرار دارند.

صالحی اظهار کرد : به دلیل اینکه تمامی این مواد غذایی ذکر شده در تغذیه نقش بسیار تاثیر گذاری دارند علاوه بر آن در پیشگیری از بالا رفتن کلسترول خون، فشارخون و دیابت موثر است که این 3 بیماری به تنهایی درصد ابتلا به آلزایمر را بالا می برد .همان طور که گفتم سیستم غذایی در پیشگیری از دمانس بسیار تاثیر گذار است و اگر این سیستم غذایی از کودکی در انسان کنترل شود مسلما بیماری آلزایمر را در سنین بالا ریشه کن می کنند.

رئیس انجمن آلزایمر ایران گفت: رژیم غذایی مدیترانه ای دقیقا جز رژیم های بسیار پرکاربرد و سالمی است البته هر رژیم غذایی را در پیش می گیریم باید بر پایه میوه و سبزیجات و دانه های روغنی و آجیل ها باشد زیرا به دلیل دارا بودن آهن و منیزیم بسیار بالا باعث بهبود عملکرد مغز، کاهش کلسترول و مانع گرفتگی عروق می شود و از کند شدن و آهسته شدن ریتم حرکتی مغز جلوگیری می کند بخصوص بادام ، فندوق، گردو، پسته و...

به گفته وی پروتئین های گیاهی به ترتیب اولویت ماهی ، مرغ و حداقل مصرف گوشت قرمز (هفته ای 2بار) مصرف شود لذا استفاده از این مواد باعث حفظ سلامت سلولهای مغزی، سیستم قلب و عروق، مفاصل و بطورکل حفظ سلامت کلی می شود.کمبود اسیدهای چرب ضروری در بدن باعث افزایش خطر ابتلا به آلزایمر و کاهش حافظه می شود.

صالحی در خصوص نقش لبنیات متذکر شد: در رابطه با لبنیات دقت داشته باشید حتما از نوع کم چرب آن استفاده شود چرا که لبنیات پر چرب ضررش بیشتر از فایده اش است و خطراتی چون افزایش چربی و گرفتگی عروق و... را در پی دارد لازم به ذکر است ماست و شیر در گروه لبنیات جز مهم ترین و تاثیر گذار ترین مواد لبنی اند و بهتر است از پنیر ها کمتر مصرف شود زیرا در عملکرد مغز تاثیر مناسبی را به جای نمی گذارد اما خوب است در صورت مصرف حتما با گردو میل شود البته پنیر و خرما هم گزینه ای مناسبی در کنار هم هستند.

رئیس انجمن آلزایمر ایران یادآور شد: در مصرف انواع روغن نیز باید احتیاط کنیم و از مصرف روغن های اشباع به شدت پرهیز شود. روغن زیتون و کنجد بهترین روغن ها برای مصرف خوراکی شناخته شده است.

به گفته صالحی از مصرف شیرینی های مصنوعی تا حد امکان جلوگیری شود و از خوراکی هایی چون خرما ، توت و انگور که قند های طبیعی دارند و بی ضرر هستند استفاده شودهمچنین اگر مصرف دمنوش های گیاهی را جایگزین چای و قهوه کنیم بسیار کار مناسبی برای جلوگیری از آلزایمر انجام داده ایم .

این متخصص در پایان خاطرنشان کرد : سیب ، پرتقال ، انار، زغال اخته ، توت فرنگی ، شاه توت و آووکادو در راس بهترین میوه های سرشار از آنتی اکسیدان قرار دارد که لازم به ذکر است مطالعات نشان داده‌اند که رادیکال‌های آزاد مولکول‌های ناپایداری هستند که باعث پیری زودرس می‌شوند و سلول‌های بدن را از بین می‌برند و غذاهایی که دارای آنتی‌اکسیدان‌های زیادی هستند این روند را بسیار کند می کنند.

توضیحات
دسته: مطالب آموزشی
بازدید: 486

بهبود حافظه سالمندان با رایحه رزماری

  • چاپ
  • ایمیل

به گزارش ایرنا از پایگاه اینترنتی هلث نیوز لاین، بادام، گردو، اسفناج، زغال اخته، ماهی، تخم آفتابگردان و سایر مغزها، حبوبات و سبزیجات سبز مواد غذایی فوق العاده ای هستند که در تقویت حافظه نقش موثری دارند و سبب ارتقای ظرفیت فکر کردن و افزایش عملکرد مغز می شوند.

با این حال، محققان روش های دیگری برای بهبود حافظه یافته اند و گیاه رزماری را در بهبود حافظه موثر می دانند.

هنگامی که بوی رزماری را استشمام می کنید، ترکیبات آن از طریق شش ها وارد خون و سپس پیام آن به مغز ارسال می شود، قسمتی که به واقع در شیمی مغز می تواند موثر باشد.

برای مشاهده اثر رایحه رزماری بر عملکرد حافظه سالمندان، محققان در مجموع 150 نفر بالای 65 سال را به طور اتفاقی در سه اتاق قرار دادند که سرشار از رایحه رزماری، اسطوخودوس و یا بدون رایحه بود.

سالمندان پس از ورود به اتاق های اختصاص یافته به آنها، در آزمونی برای ارزیابی عملکرد حافظه شرکت کردند و سپس بررسی داده های جمع آوری شده نشان داد که نتایج آزمون حافظه افراد مسن در اتاق سرشار از عطر رزماری بسیار بهتر از همتایان آنها در دو اتاق دیگر بود.

همچنین براساس این تحقیق، رایحه رزماری و اسطوخودوس به ترتیب سطح هوشیاری و آرامش را در دو گروه از شرکت کنندگان در قیاس با گروه سوم افزایش داد.

بر اساس یافته های این مطالعه، در اتاقی که رایحه رزماری پخش شده بود، نمرات تست حافظه سالمندان بازنشسته 15 درصد افزایش داشت.

لورن بوسی دانشجوی کارشناسی ارشد در دانشگاه نورتامبریا گفت: این یافته ها موید مطالعات قبلی است و نیز نشان می دهد که رایحه روغن رزماری می تواند عملکرد شناختی را در بزرگسالان سالم افزایش دهد.

وی در عین حال متذکر شد که تعیین مزایای بالقوه عطرهای رزماری برای تمام طول عمر نیاز به تحقیق بیشتری دارد.

این مطالعه در کنفرانس سالانه انجمن روانشناسی انگلیس در ناتینگ هام ارائه شد.

 
توضیحات
دسته: مطالب آموزشی
بازدید: 499

ارتباط باکتری‌های روده و آلزایمر

  • چاپ
  • ایمیل

طبق یافته های محققان دانشگاه لوند سوئد، باکتری های روده موجب تسریع روند بیماری آلزایمر می شوند.

طبق نتایج مطالعه محققان سوئدی، موش های مبتلا به آلزایمر که بعد از پرورش یافتن هیچ باکتری روده ای نداشتند، به شکل قابل توجهی دارای مقادیر کمتر پلاک بتاآمیلوئید در مغزشان بودند. وجود این پلاک ها نشانه بیماری آلزایمر است.

در ادامه دانشمندان باکتری های روده را از موش های مبتلا به آلزایمر به موش های بدون باکتری منتقل کردند و دریافتند این موش ها در مغزشان دارای پلاک های بیشتر بتاآمیلوئید بودند.

این نتایج به اثبات این موضوع کمک می کند که باکتری های روده نقش مهمی در تسریع بیماری آلزایمر دارند.

فریدا فک هالنیوس، عضو تیم تحقیق، در این باره می گوید: «این نتایج بدین معناست ما می توانیم به دنبال راه های جدید پیشگیری از این بیماری و به تاخیر انداختن آن باشیم.»

بیماری آلزایمر تنها بیماری مرتبط با باکتری های روده نیست. طبق نتایج تحقیقاتی، باکتری ها، ویروس ها و قارچ های ساکن در روده ما، که به آنها میکروبیوم روده اطلاق می شود، به ما در هضم غذا و تولید ویتامین ها کمک می کنند.

بعلاوه این میکروب ها سیگنال های را به سیستم ایمنی بدن فرستاده و مولکول های کوچکی را تولید می کنند که به عملکرد بهتر مغز ما کمک می کند.

توضیحات
دسته: مطالب آموزشی
بازدید: 479
  • شما اینجا هستید:  
  • خانه
  • مقالات آموزشی
  • مطالب آموزشی

career_oldman1.jpg

forum.jpg

help.jpg

program.jpg

مطالب آموزشی

  • ارتباط باکتری‌های روده و آلزایمر
  • بهبود حافظه سالمندان با رایحه رزماری
  • خداحافظ آلزایمر!

خداحافظ آلزایمر!

  • چاپ
  • ایمیل

دکترمعصومه صالحی رئیس انجمن آلزایمر ایران در گفت و گو با جام جم آنلاین بیان کرد: بیماری آلزایمر شایع ترین نوع دمانس (خردسودگی)، با شروعی تدریجی و پیشرفتی مداوم است که به تدریج حافظه و تواناییهای ذهنی دیگر مانند تفکر، استدلال و قضاوت فرد را تحت تأثیر قرار می دهد و او در انجام وظایف روزانه زندگی با مشکل مواجه می شود.در بروز این بیماری عوامل زیادی دخیل هستند که در این گزارش ، در رابطه با نقش تغذیه در بروز و جلوگیری از آلزایمر صحبت می کنیم.

وی در ادامه افزود: با این که نمی توان به طورکلی این بیماری را متوقف کرد اما با انجام کارهایی بسیاری می توان این بیماری را به تعویق انداخت ،یکی از همین کار های مهم داشتن یک رژیم غذایی سالم است.سبزیجات و میوه جات وهله اول و دوم این هرم غذایی را به خود اختصاص داده اند، غلات بخصوص حبوبات، پروتئین های گیاهی، گوشت سفید لبنیات، کم چرب به ترتیب در وهله های دیگر این هرم قرار دارند.

صالحی اظهار کرد : به دلیل اینکه تمامی این مواد غذایی ذکر شده در تغذیه نقش بسیار تاثیر گذاری دارند علاوه بر آن در پیشگیری از بالا رفتن کلسترول خون، فشارخون و دیابت موثر است که این 3 بیماری به تنهایی درصد ابتلا به آلزایمر را بالا می برد .همان طور که گفتم سیستم غذایی در پیشگیری از دمانس بسیار تاثیر گذار است و اگر این سیستم غذایی از کودکی در انسان کنترل شود مسلما بیماری آلزایمر را در سنین بالا ریشه کن می کنند.

رئیس انجمن آلزایمر ایران گفت: رژیم غذایی مدیترانه ای دقیقا جز رژیم های بسیار پرکاربرد و سالمی است البته هر رژیم غذایی را در پیش می گیریم باید بر پایه میوه و سبزیجات و دانه های روغنی و آجیل ها باشد زیرا به دلیل دارا بودن آهن و منیزیم بسیار بالا باعث بهبود عملکرد مغز، کاهش کلسترول و مانع گرفتگی عروق می شود و از کند شدن و آهسته شدن ریتم حرکتی مغز جلوگیری می کند بخصوص بادام ، فندوق، گردو، پسته و...

به گفته وی پروتئین های گیاهی به ترتیب اولویت ماهی ، مرغ و حداقل مصرف گوشت قرمز (هفته ای 2بار) مصرف شود لذا استفاده از این مواد باعث حفظ سلامت سلولهای مغزی، سیستم قلب و عروق، مفاصل و بطورکل حفظ سلامت کلی می شود.کمبود اسیدهای چرب ضروری در بدن باعث افزایش خطر ابتلا به آلزایمر و کاهش حافظه می شود.

صالحی در خصوص نقش لبنیات متذکر شد: در رابطه با لبنیات دقت داشته باشید حتما از نوع کم چرب آن استفاده شود چرا که لبنیات پر چرب ضررش بیشتر از فایده اش است و خطراتی چون افزایش چربی و گرفتگی عروق و... را در پی دارد لازم به ذکر است ماست و شیر در گروه لبنیات جز مهم ترین و تاثیر گذار ترین مواد لبنی اند و بهتر است از پنیر ها کمتر مصرف شود زیرا در عملکرد مغز تاثیر مناسبی را به جای نمی گذارد اما خوب است در صورت مصرف حتما با گردو میل شود البته پنیر و خرما هم گزینه ای مناسبی در کنار هم هستند.

رئیس انجمن آلزایمر ایران یادآور شد: در مصرف انواع روغن نیز باید احتیاط کنیم و از مصرف روغن های اشباع به شدت پرهیز شود. روغن زیتون و کنجد بهترین روغن ها برای مصرف خوراکی شناخته شده است.

به گفته صالحی از مصرف شیرینی های مصنوعی تا حد امکان جلوگیری شود و از خوراکی هایی چون خرما ، توت و انگور که قند های طبیعی دارند و بی ضرر هستند استفاده شودهمچنین اگر مصرف دمنوش های گیاهی را جایگزین چای و قهوه کنیم بسیار کار مناسبی برای جلوگیری از آلزایمر انجام داده ایم .

این متخصص در پایان خاطرنشان کرد : سیب ، پرتقال ، انار، زغال اخته ، توت فرنگی ، شاه توت و آووکادو در راس بهترین میوه های سرشار از آنتی اکسیدان قرار دارد که لازم به ذکر است مطالعات نشان داده‌اند که رادیکال‌های آزاد مولکول‌های ناپایداری هستند که باعث پیری زودرس می‌شوند و سلول‌های بدن را از بین می‌برند و غذاهایی که دارای آنتی‌اکسیدان‌های زیادی هستند این روند را بسیار کند می کنند.

توضیحات
دسته: مطالب آموزشی
بازدید: 486

بهبود حافظه سالمندان با رایحه رزماری

  • چاپ
  • ایمیل

به گزارش ایرنا از پایگاه اینترنتی هلث نیوز لاین، بادام، گردو، اسفناج، زغال اخته، ماهی، تخم آفتابگردان و سایر مغزها، حبوبات و سبزیجات سبز مواد غذایی فوق العاده ای هستند که در تقویت حافظه نقش موثری دارند و سبب ارتقای ظرفیت فکر کردن و افزایش عملکرد مغز می شوند.

با این حال، محققان روش های دیگری برای بهبود حافظه یافته اند و گیاه رزماری را در بهبود حافظه موثر می دانند.

هنگامی که بوی رزماری را استشمام می کنید، ترکیبات آن از طریق شش ها وارد خون و سپس پیام آن به مغز ارسال می شود، قسمتی که به واقع در شیمی مغز می تواند موثر باشد.

برای مشاهده اثر رایحه رزماری بر عملکرد حافظه سالمندان، محققان در مجموع 150 نفر بالای 65 سال را به طور اتفاقی در سه اتاق قرار دادند که سرشار از رایحه رزماری، اسطوخودوس و یا بدون رایحه بود.

سالمندان پس از ورود به اتاق های اختصاص یافته به آنها، در آزمونی برای ارزیابی عملکرد حافظه شرکت کردند و سپس بررسی داده های جمع آوری شده نشان داد که نتایج آزمون حافظه افراد مسن در اتاق سرشار از عطر رزماری بسیار بهتر از همتایان آنها در دو اتاق دیگر بود.

همچنین براساس این تحقیق، رایحه رزماری و اسطوخودوس به ترتیب سطح هوشیاری و آرامش را در دو گروه از شرکت کنندگان در قیاس با گروه سوم افزایش داد.

بر اساس یافته های این مطالعه، در اتاقی که رایحه رزماری پخش شده بود، نمرات تست حافظه سالمندان بازنشسته 15 درصد افزایش داشت.

لورن بوسی دانشجوی کارشناسی ارشد در دانشگاه نورتامبریا گفت: این یافته ها موید مطالعات قبلی است و نیز نشان می دهد که رایحه روغن رزماری می تواند عملکرد شناختی را در بزرگسالان سالم افزایش دهد.

وی در عین حال متذکر شد که تعیین مزایای بالقوه عطرهای رزماری برای تمام طول عمر نیاز به تحقیق بیشتری دارد.

این مطالعه در کنفرانس سالانه انجمن روانشناسی انگلیس در ناتینگ هام ارائه شد.

 
توضیحات
دسته: مطالب آموزشی
بازدید: 499

ارتباط باکتری‌های روده و آلزایمر

  • چاپ
  • ایمیل

طبق یافته های محققان دانشگاه لوند سوئد، باکتری های روده موجب تسریع روند بیماری آلزایمر می شوند.

طبق نتایج مطالعه محققان سوئدی، موش های مبتلا به آلزایمر که بعد از پرورش یافتن هیچ باکتری روده ای نداشتند، به شکل قابل توجهی دارای مقادیر کمتر پلاک بتاآمیلوئید در مغزشان بودند. وجود این پلاک ها نشانه بیماری آلزایمر است.

در ادامه دانشمندان باکتری های روده را از موش های مبتلا به آلزایمر به موش های بدون باکتری منتقل کردند و دریافتند این موش ها در مغزشان دارای پلاک های بیشتر بتاآمیلوئید بودند.

این نتایج به اثبات این موضوع کمک می کند که باکتری های روده نقش مهمی در تسریع بیماری آلزایمر دارند.

فریدا فک هالنیوس، عضو تیم تحقیق، در این باره می گوید: «این نتایج بدین معناست ما می توانیم به دنبال راه های جدید پیشگیری از این بیماری و به تاخیر انداختن آن باشیم.»

بیماری آلزایمر تنها بیماری مرتبط با باکتری های روده نیست. طبق نتایج تحقیقاتی، باکتری ها، ویروس ها و قارچ های ساکن در روده ما، که به آنها میکروبیوم روده اطلاق می شود، به ما در هضم غذا و تولید ویتامین ها کمک می کنند.

بعلاوه این میکروب ها سیگنال های را به سیستم ایمنی بدن فرستاده و مولکول های کوچکی را تولید می کنند که به عملکرد بهتر مغز ما کمک می کند.

توضیحات
دسته: مطالب آموزشی
بازدید: 479
  • شما اینجا هستید:  
  • خانه
  • مقالات آموزشی
  • مطالب آموزشی

riton_it_responsive.png  کلیه حقوق مادی و معنوی این وب سایت متعلق به کمیته آلزایمر کرمان می باشد.

طراحی وب سایت توسط: ریتون